Yoga

Daglig yogapraksis med en App?

Visste dAll-in-Yoga AppYogaStudiou at det finnes utallige apper der ute som kan hjelpe deg med din yogapraksis uansett hvor du befinner deg?

Vi har testet 2 yoga apper: All-In Yoga som hevder å være verdens mest populære yoga app og Yoga Studio som hevder å være #1 yoga app i verden.

Uansett hvilken du velger vil du få alt du trenger til å praktisere yoga med instruksjon, hvor som helst – og når som helst.

Det er ikke alle som er så heldig å ha et yogastudio rett rundt hjørnet eller kan gå på et yogasenter og følge en fast oppsatt timeplan.Det skal passe i en hektisk hverdag.  For de som liker å trene med instruksjon kan en app på mobilen være en god løsning. Da har du med deg en yogatrener uansett hvor du er og det fungerer like bra om du er på reise eller hjemme. Alt du trenger er yogamatten og ønske om å praktisere daglig.

Hvis du er helt ny til Yoga vil vi likevel anbefale at du går et kurs da en app aldri vil kunne erstatte den instruksjonen en lærer kan gi deg direkte, men har du litt kjennskap til øvelser og hvordan du gjør de riktig, kan dette være en god løsning for å holde en daglig praksis.

Kostnaden på disse appene er minimal og kanskje har du lyst til å prøve begge?

All In-Yoga App

All-in-Yoga App

Pris: 28 Kr

All-In Yoga appen er en del av Yoga.com hvor du har et bredere tilbud og kan ha ulike abonnementer og få tilgang til flere videoer. I appen kan du  velge mellom 45 ulike programmer. Programmene varer fra under 15 minutter til over 60 minutter.  Alle programmene angir nøyaktig varighet, velg det som passer for deg.

Programmene deles inn etter type; Nybegynner, viderekommen, avansert.  Blir du lei av de 45 programmene, eller har din egen favorittserie, kan du sette sammen ditt eget program fra øvelsene tilgjengelige i biblioteket. Det er mulig å selv angi hvor lenge hver enkelt øvelse skal vare.

Når programmet kjøres vises varighet på øvelsen med nedtelling. Instruksjoner gis ved navn på øvelsen og du instruksjon om inn- og ut-pust.

I tillegg til programmene har appen en bibliotek med alle øvelsene. Hver øvelse har en video demonstrasjon av øvelsen, en beskrivelse og en oversikt over hvilke muskelgrupper som blir aktivert i øvelsen. I kalenderen kan du følge hvilke programmer du har trent hver dag i en måned.

Det er ikke mange av programmene som henviser til en bestemt type yoga, men det finnes programmer for pusten, midjen, ben, rygg, søvn etc.

Appen har et pent design, er enkel å bruke og mange muligheter. All tekst og språk er på engelsk, men hvis det ikke er noe hinder for deg, får du mye for pengene og god drahjelp når du skal igang med din daglige yogapraksis, absolutt verdt et forsøk!

Yoga Studio App

Pris: 28 krYogaStudio

I Yoga Studio Appen får du nesten det samme som i All-in Yoga appen. 65 ulike programmer; delt inn i nybegynner, viderekommen, avansert, med egne programmer for solhilsen, meditasjon, yoga for rygg-plager og yoga for løpere. Programmene varer fra noen få minutter til 60 minutter. Også her kan du sette sammen din egen favorittserie, og du kan angi varighet på øvelsene. En fordel med Yoga Studio er at du kan velge blokker med positurer slik at det er enklere å bygge opp et program med øvelser som naturlig hører sammen.

Øvelsene er godt beskrevet på engelsk,  men mangler bilde over muskelgruppene som blir aktivert, slik du får i All-in Yoga appen.

I Yoga Studio kan du planlegge treningen din ved å legge ulike programmer på kalenderen din slik at du får en påminnelse med link til programmet du skal trene. Hver gjennomførte trening merkes med grønt i app-kalenderen.

Den store forskjellen mellom All-in yoga og Yoga Studio appen er hvordan klassen gjennomføres. Du får en mer helhetlig veiledning i Yoga Studio appen, tiden vises ikke for hver øvelse, men du får gode forklaringer på hvordan øvelsen skal gjennomføres og overgangene mellom øvelsene.

Funksjonaliteten i de to appene er omtrent den samme, begge fungerer godt og er et godt supplement til et yogastudio for mange, men kan også være en erstatning for de som ikke har et yogastudio i nærheten. Vår favoritt er  Yoga Studio fordi den har en god kalenderfunksjon, gode instruksjoner i øvelsene og en god flyt i overgangene mellom positurene.

Det finnes helt sikkert mange andre gode apper som vi ikke har testet, du vet kanskje om noen som du har lyst til å dele med oss?

Bruker du yoga-app som støtte til en daglig yogapraksis?

Namaste!